Green.2

Titel: Green.2
Uitgever: Gijrath Media Groep BV
Doelgroep: Mensen met interesse in groen en glossy
ISSN:
Oplage: onbekend
Prijs losse verkoop: € 3,95

Green.2 is een nieuw tijdschrift dat zichzelf omschrijft als een groene glossy. Duurzaamheid is een van de peilers waarop het blad zegt te rusten. Een groene glossy, moet dat…is daar ruimte voor op de markt? Wat voegt het toe boven die vele blaadjes van alle milieu organisaties? In ieder geval veel reclame, zoals dat bij glossies gewoon is, maar ook een onafhankelijke positie.

Dit blad is een verademing, aangezien het geen spreekbuis is van een of andere goede-doelen-organisatie. Geen blad dat elke keer maar weer schrijft over hetzelfde en dus ongelezen de oud papierdoos in verdwijnt. Leuk geschreven artikelen, over allerlei celebs, maar ook ondernemers.

Alleen heb ik wat twijfels over een paar dingen: een grote advertentie van een horloge speelt in op de romantiek van de luchtvaart, hetgeen niet erg groen is. En sommige artikelen lijken op vriendjespolitiek, zoals het artikel over dhr. Dix, duurzaam ondernemer. Dit artikel is geschreven door een mevr. Dix. Hoezo onafhankelijk?

Wel goed is de openheid, ook zwakke punten komen naar voren: een artikel over de hypocrisie van het bedrijfsleven bijvoorbeeld, maar ook Floortje Dessing, die toegeeft dat haar reisprogramma nogal wat vliegkilometers vereist. Maar, gelukkig wordt het gecompenseerd.

Daar zit, vanuit de milieuhoek, ook een makke: de nadruk op blijven consumeren (toch de essentie van een glossy, leuke dingen laten zien) en dit compenseren. Terugdringen van consumptie is natuurlijk beter dan overconsumptie en compensatie. Maar goed, voor het publiek dat normaal naar glossies grijpt, is compensatie misschien al nieuw, waardoor milieuwinst geboekt wordt.

Maar toch, we vragen ons hier af of dit blad zich lang op de markt staande zal weten te houden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.