Onkruid

Titel: Onkruid
Uitgever: Uitgeverij Onkruid B.V.
Doelgroep:
Iedereen met interesse in (alternatieve) spiritualiteit
Oplage:
onbekend
Prijs: € 24,95 per jaar (4 nummers)

De cover van het magazine Onkruid vraagt direct mijn aandacht: een Loesje poster met daarop de slogan “Waarom zijn eerlijk en duurzaam eigenlijk alternatief” vraagt Loesje zich af. Tja. Een goed antwoord kan ik er niet op verzinnen, dus sla ik het blad open. Het begint leuk, met een rubriek waar een “alternatief persoon” over zijn/haar levensvisie en wereldbeeld verteld. Een wereldbeeld dat enorm ver van me afstaat, maar daardoor juist interessant.

De inhoudsopgave sla ik even over, ik blader door naar de rubriek “Onkruid omarmt”: een verzameling duurzame en faire producten, gevolgd door een pagina over een “groen initiatief”. Leuk leesvoer allemaal, al doet het me een beetje denken aan Green.2 (waarbij overigens wel duidelijk is wie er het eerst was). Leuk.

Maar dan begint het over spiritualiteit. Onderwerpen als “The Reconnection”, dat verteld over het weer in contact komen met de kosmische energiestralen, om hiermee weer met jezelf in balans te raken of hooggevoeligheid doen me wel even op mijn hoofd krabben. Erg zweverig allemaal, niets voor mij.

Gelukkig is het verslag van een dagje meewerken met Loesje wel een stuk toegankelijker. En ook veel andere artikelen “de kracht van dankbaarheid”, of duurzame alternatieven voor massaconsumptie zijn een stuk leesbaarder.

Het eindoordeel…. moeilijk te geven. Er staan een paar “spirituele” artikelen in die wel een heel hoog hippy-gehalte bevatten, en de advertenties zijn voornamelijk onder de noemer “zweverig” te scharen. Dat schrikt me af. Maar er staat toch wel degelijk wat zinnigs in.

Voor mij dus niet een blad om me op te abonneren, maar af en toe een los nummer… tja, waarom niet?


“Onkruid” zelf lezen?

www.onkruid.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.