Make your own – Annemarie Piers en Claudette Halkes

Titel: Make your own, van je eigen trui tot je eigen bier
Auteur: Annemarie Piers /  Claudette Halkes
Uitgever: Snor
ISBN: 978 94 6314 011 9

De ontwikkeling van trends doet soms denken aan een golfbeweging, of ademhaling. Zoals je borstkas opkomt bij de inademing, daalt deze weer bij de uitademing. En dit altijd rondom een bepaalde uitgangspositie. Sinds de oorlog hebben we een inademing gezien van de consumptiemaatschappij. Producten worden steeds meer op industriële basis gefabriceerd, tegen steeds lagere kosten.

Maar na een halve eeuw inademen van consumentisme, is de laatste jaren duidelijke een uitademing van deze trend waarneembaar. We willen weer authentiek zijn. We willen weer kwaliteit in plaats van massa. We stellen vragen bij de producten die in grote getalen van de lopende band rollen en verlangen weer naar de menselijke maat. En dus genieten we weer van ambachtelijke worst, gaan (vooral de) dames weer allen aan het breien, geniet de moestuin van een revival en willen we zoveel mogelijk weer ervaren hoe het is om zélf iets te maken.

“Make your own” past feilloos in deze trend van “zelf doen”. Natuurlijk gaat het over het zelf kweken van groente (in tuin of op de bak), maar ook het houden van dieren, maken van mosterd, bier of mayonaise komt aan bod.

De informatie die per onderwerp wordt gegeven is erg basic. Zo wordt het proces van geitenkaas maken omschreven in twee pagina’s waarop vijf illustraties even zoveel stappen toelichten. Er valt natuurlijk veel meer over te zeggen. Dit boek moet je dan ook niet beschouwen als een handleiding. Daar is Youtube veel beter voor.

Maar het is wel een goede bron van inspiratie, een geweldig leuk geschenk, of een mooie manier om een statement te maken. Want als je dit boek op tafel hebt liggen, of in de boekenkast hebt staan, is meteen duidelijk waar je voor staat.

Dus laat je inspireren. Aan de slag!

Waardering: 7/10


Lees “Make your own” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.