Esquire

Titel: Esquire
Uitgever: Free Media Group
Doelgroep: Mannen
Oplage: 27.500 (2009, tweede kwartaal)
Prijs: € 36,95 per jaar (8 nummers + 2 stijlgidsen) of € 5,75 per stuk

Het mannenblad Esquiire gaat over Stijl, met een hoofdletter S. Met deze korte zin is de essentie van het blad eigenlijk wel samengevat. Het is een echt lifestyle magazine voor mannen, hetgeen ook blijkt uit de grote hoeveelheid klinkende merknamen die in het blad adverteren. De inhoud van het blad is ook typisch des-lifestyles:Â De verkiezing van de “Best geklede Nederlandse Man, veel modereportages en aandacht voor gimmicks en hebbedingetjes. Maar ook design voor je interieur, mooie auto’s, muziek en andere “mannelijke” onderwerpen.

Veel korte stukjes, maar ook wat langere artikelen over stijl. Het Novembernummer dat ik net naast me neer legde bevat artikelen over Het Filmfestival van Venetië (waarbij de aandacht naar allerlei outfits en accessoires uitgaat, waardoor ik geen flauw idee heb welke films er speelden), wat interviews en een langere reportage over een beroemdheid.Â

Alles even oppervlakkig: hoe duurder het horloge, hoe beter het is. Dat is zo’n beetje de boodschap van dit blad. De hele maatschappelijke tendens om in focus te verschuiven naar oppervlakkig consumentisme naar de wat diepere genoegens van het leven is de redactie van dit blad blijkbaar geheel ontgaan. Esquire is zelf precies dat waarover ze schrijven: heel veel verpakking, maar amper inhoud.


Lees Esquire zelf

Â
Esquire – 4 nummers voor EUR 10.00

(Lees de voorwaarden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.