Bright

Titel: Bright Magazine
Uitgever: TechMedia BV
Doelgroep:
Voor de liefhebber van technologie en gadgets
Oplage: 6900
Prijs: € 29,95 per jaar (6 nummers)

Bright Magazine is een beetje een vreemd magazine: alles over de laatste technologische ontwikkelingen en leukste electronische gadgets op een medium dat volgens sommigen aan de technologische vooruitgang ten onder zal gaan. Het medium dat “print” heet. Toch voorziet Bright Magazine in een behoefte die een website (nog steeds) niet kan vervullen: een lekker handzaam blad, op mooi papier, met goede lay out, gevuld met de belangrijkste ontwikkelingen. De belangrijkste ontwikkelingen, want het grote nadeel van print (beperkte ruimte) is hier een voordeel: doordat de ruimte in het blad beperkt is, kan niet alles gepubliceerd worden.

Hierdoor zijn de redactionele selectiecriteria een stuk scherper dan voor een site als tweakers.net. Bij de laatste kan alles gewoon “online gegooid worden”, bij Bright Magazine wordt een afweging gemaakt. Dit resulteert in een ongelofelijk goede mix tussen technologie, lifestyle en “general interest met een tech-tintje”. Voor een medium dat over technologie gaat is de kans groot dat het allemaal té technisch wordt, waardoor het alleen voor de echte die-hard early adapters interessant is. Bright Magazine is echter voor een veel breder publiek (inclusief die early adapters dus) geschikt.

Het januarinummer van 2011 besteedt aandacht aan de belangrijkste tech trends in 2010, de beste science-fiction films sinds 2010, maar ook over algemenere onderwerpen als ruimtevaart, WikiLeaks en de enorme hoeveelheid smartphones die de markt overspoelen. Combineer dit met lifestylepagina’s zoals we die van andere bladen kennen (nieuwe leuke hebbedingetjes) en je het is duidelijk. Bright Magazine is feitelijk de nieuwe survival guide voor de moderne mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.