_BLVD-Man

Titel: Blvd Man
Uitgever: Credits Media BV
Doelgroep: Mannen
Oplage: 40.000 (2009, vierde kwartaal)
Prijs:
€ 18,- per jaar (4 nummers) of € 4,95 per stuk

_Blvd Man is, het zal niet verbazen, een blad dat zich richt op mannen. Als lifestyle magazine probeert het de man lekker te maken met de meest mooie en dure hebbedingetjes, vooral op het gebied van kleding en mode-accessoires. De reclame-dichtheid is enorm, met een grote hoeveelheid advertenties van de wat duurdere mode-labels. Maar behalve om spullen, gaat het ook om leuke verhalen. In het nummer dat ik doornam (zomer 2010) trof ik een artikel over de eerste stapjes in de ruimte (n.a.v. een boek), een stukje over Marilyn Monroe (ook n.a.v. een boek), een nieuwe film met DiCaprio, upmarket hotels en design. Ook interviews: 10 pagina’s uitgetrokken voor Winston Gerschtanowitz en drie voor Michiel Romeyn. Ook gezondheid, voeding en een vleugje (subtiele) erotiek.

En zo gaat het maar door, met thema’s die de man zouden moeten boeien. Maar heel eerlijk gezegd heb ik nooit echt een gevoel van gemis gehad omdat ik dat artikel over een Italiaans hoedenmerk niet had gelezen. En zo gaat het eigenlijk bij alle artikelen. Persoonlijk bekruipt me het gevoel dat de artikelen er alleen maar zijn om wat afwisseling te geven tegenover de vele advertenties. En dan zijn veel artikelen nog lekker commercieel ook, dus goede kans dat de uitgever daar een lief sommetje voor heeft ontvangen.

Wat ook meespeelt is de onzinnigheid van het hele concept. Leuk hoor, dat er een zakhorloge bestaat dat € 3050 kost, maar het ziet er hetzelfde uit als een hema-klokje van € 3,95.

Kortom: _BLVD-Man is veel pretentie, maar weinig inhoud.

Â

Â

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.