New York in 40 dates – Diana Albrink

Titel: New York in 40 dates
Auteur: Diana Albrink
Uitgever: Q
ISBN: 978 90 214 5870 0

Diana is een jonge dertiger als ze haar eerste huis koopt (wat een eerste vinkje op haar bucketlist oplevert). Maar nog tijdens de verbouwing van dit huis besluit haar vriend dat de  weide groener is aan de overkant. Hij verlaat haar en gaat verder met haar vriendin. Ze blijft alleen achter. Haar werkgever zoekt op dat moment iemand om in New York een functie te vervullen. Ze neemt de baan aan en gaat in New York wonen. Vinkje twee! Het enige vinkje dat ze nog moet halen is het schrijven van een boek. En dat is dit boek geworden, waarin ze je New York op een bijzondere manier leert kennen.

Als je de titel ziet weet je wat je kunt verwachten: een vrouw die vertelt over haar dates. Soms komt daar wat sex bij kijken, maar het zijn eigenlijk vooral leuke anekdotes over de mannen waar ze mee te maken krijgt. Sommige zijn leuk,  sommigen wat minder. Maar bij een aantal zit ook gewoon een steekje los.

Het grappige is dat ze behalve die verhalen over het daten (waarbij je stiekem nog een beetje leert over de stad en haar inwoners) ook een halve reisgids heeft geschreven, want de bestemming van elke date wordt uitgebreid beschreven. En om het makkelijk te maken de plekken die je aantrekkelijk lijken te bezoeken, heeft ze een bijlage met de adressen toegevoegd. Die bijlage past mooi naast een hoofdstukje over toeristische tips. Maar het daten blijft natuurlijk de kern van het
boek.

“New York in 40 dates”  is duidelijk geschreven voor een vrouwelijk publiek. Prettig is dat het nu eens niet gaat om iemand die perfect voldoet aan het Westers schoonheidsideaal (wat dat ook zijn moge), want ze omschrijft zichzelf meer
dan eens als een volslanke dame. Dat zal de mate waarin de lezeres zich met haar kan identificeren wel versterken. Ondanks dat het duidelijk op vrouwen gericht is, kun je ook als man af en toe een gniffel niet voorkomen. En ook voor ons is dit boekje leerzaam: je leert in ieder geval wat je NIET moet doen!

Waardering: 7-/10


Lees “New York in 40 dates” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.