De obsessie – Nora Roberts

Titel: de Obsessie
Auteur: Nora Roberts
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 7636 6

Naomi is nog een jong meisje als ze een keer ‘s nachts wakker wordt. Ze ziet haar vader het bos in gaan. Ze volgt hem, om hem te verrassen. Maar zij is degene die verrast wordt, wanneer ze ontdekt dat haar vader een meisje gevangen houdt. Ze bevrijdt het meisje, en gaat naar de politie. Har vader blijkt een seriemoordenaar. Sindsdien is zij de “dochter van” en continu op de vlucht voor het verleden.

Jaren later is Naomi een succesvolle fotografe en klaar om te settelen. Ze koopt een prachtig afgelegen huis en huurt een aannemer in om de boel op te knappen. Hier hoopt ze te kunnen blijven, in alle rust en eenzaamheid. Maar al snel wordt ze opgenomen in de gemeenschap. En al snel blijkt ene Xander een meer dan gemiddelde belangstelling voor haar te hebben. En terwijl ze langzaam voor hem valt, slaat het lot toe: er wordt een vrouw vermoord. En de manier waarop doet heel erg denken aan haar vader…

Ik zal heel eerlijk zijn: ik zat niet echt te wachten op een boek van Nora Roberts. De schrijfsels onder het pseudoniem J.D. Robb zijn nog wel prima vermaak, maar een boek als dit, dat is niets voor mij: de titel, het omslag, de omschrijving… alles verraadt dat dit een zoetsappige zwijmelroman gaat worden. Niet mijn ding.

Maar ik had het fout. “De Obsessie” bleek een positieve verrassing. Goed opgebouwd, met een interessante plot. Ja, de clichés zitten er allemaal in: een vrouw die ooit gekwetst is, alle geloof in de liefde kwijt is, de man die ondanks alles toch in haar geïnteresseerd is en nét even te perfect is, ook die zitten erin. Maar de manier waarop haar verleden terugkomt had ik op basis van de synopsis niet verwacht. En ook de ontknoping kwam voor mij als een volstrekte verrassing. De hints en aanwijzingen waren in retrospectief natuurlijk overduidelijk, maar als je niet door hebt dat je een thriller aan het lezen bent dan zoek je niet naar de bijbehorende elementen.

Roberts slaagt er in “De Obsessie” prima in om de zwijmelelementen voldoende met thriller-elementen te kruiden. Hierdoor is het boek, ook voor mannen, prima te verteren.

Waardering: 7,5/10


Lees “De Obsessie” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.