Winnaars “Alle Dingen zijn Schitterend”

In het kader van het verschijnen van het boek “Alle dingen zijn schitterend” van Alex Boogers vroegen we jou om ons te laten weten wat jij nu echt schitterend vindt.

De inzendingen waren veel en divers. Sommige inzendingen waren ontroerend, sommige zetten je aan het denken. Sommige waren adembenemend mooi, terwijl weer anderen vooral poëtisch waren. En weer anderen…waren voor ons niet te begrijpen!

Uit de inzendingen hebben we een vijftal winnaars getrokken:

Foto ingezonden door Sjo PetersZo stuurde Sjo Peters,uit Haren ons deze vertederende foto, met de beschrijving: “Twee dingen die niet samen kunnen toch samen.

Dat is toch schitterend. Een mooi geheel.”

 

 

Ingezonden foto van Karel MiddelkampOok Karel Middelkamp, uit Almelo stuurde ons een afbeelding, van een klassiek Nederlands plaatje. Zijn begeleidend schrijven laat zien 

hoe dol hij is op het traditioneel Hollandse landschap:

“Het is mijn favoriete foto van een typische Nederlands landschap. Een landschap dat maar enkele weken per jaar te bewonderen is in de bollenstreek.  Bollenvelden, windmolens, molens én koeien! Geweldig toch?”

 

 

 

Ingezonden foto van Myra Smit

De inzending van Myra Smit uit Aadorp kon vooral bij de vrouwelijke juryleden op veel enthousiasme rekenen. Hoe kan het ook anders, als er chocolade ingezet wordt. De politie heeft onlangs een inval bij ons gedaan om te zoeken naar bewijs in verband met omkoping, en het onderzoek loopt nog. Maar toch houden we de poot stijf: ook Myra behoort tot de winnaars met deze foto van iets “schitterend… en ook lekker”, gemaakt tijdens het chocoladefestival in Zutphen.

Persoonlijk verhaal

Mocht je nu denken dat het alleen maar foto’s zijn die ingezonden werden, dan heb je het verkeerd. Er kwamen ook een aantal persoonlijke verhalen op onze mailbox binnen, met én zonder foto’s.

De inzending van Mieke Schepens uit Riethoven trok onze aandacht door het begeleidend schrijven:

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Er zijn steeds meer negatieve signalen te horen in de wereld rondom ons;

Het moet meer, beter, langer, heftiger…

Ikzelf hoorde ook tot deze groep mensen, totdat ik een aantal jaren
vreselijk ziek geweest ben. Ik had die gevreesde k-ziekte waarover men toch
niet altijd iets durft te zeggen.

Als je daarvan heel langzaam aan weer herstelt, beleef je alles anders kan ik
je meegeven:

Het is nu meer, beter, langer, heftiger…

En vooral mooier dan vroeger.

Iedere dag is een cadeautje en dat besef je maar al te goed.

Ik heb veel geleerd en ben dankbaar.

Bij dit verhaal stuurde ze een foto in, die pure blijdschap met het leven uitstraalt:

Ingezonden foto Mieke Schepens: Alles is Schitterend

 

De vier bovenstaande inzendingen worden allen beloond met een exemplaar van het boek “Alles is Schitterend” van Alex Boogers.

 

Tenslotte was er één inzending die ons allemaal bijzonder raakte. Geen idee of het hem zit in het feit dat we al over de Kerst aan het nadenken zijn, of dat we met zijn allen zo dol zijn op landschappen, maar het oordeel was eenduidig: Eline Smit uit Almelo wint zowel het boek, als het bijbehorende t-shirt voor haar inzending: een prachtig winters landschap, met sterk contrast tussen blauw en wit.

Zou het toeval zijn dat dit ook de hoofdkleuren van onze site zijn?

Winnaar prijsvraag

 

Alle winnaars: gefeliciteerd. De prijs komt eraan. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden. Misschien je eerste recensie bij lekkerlezen.net?


Lees “Alle dingen zijn schitterend” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.