Winnaars wedstrijd “Hygge” (Meik Wiking)

Het eindsignaal heeft geklonken, de wedstrijd is afgelopen. Tijd om de balans op te maken en te bepalen wie het boek “Hygge, de Deense kunst van het leven” van Meik Wiking heeft gewonnen.

In totaal hebben we dit keer 1883 inzendingen ontvangen met een antwoord op de gestelde vraag: “Het Deense Happiness Research Institute van Meik Wiking heeft onderzoek gedaan naar Hygge. Vijf op de zes Denen noemen één specifiek element dat essentieel is voor Hygge. Wat is dit element?”

Ingezonden antwoorden

We ontvingen diverse antwoorden, die allemaal een belangrijk element van Hygge benoemden. “Tijd voor elkaar vrijmaken”, “een sociaal leven”, “eten” en “gezelligheid”, zijn inderdaad allemaal onderdelen van Hygge. (Antwoorden als “Voorschoolse educatie” trouwens niet).

Maar het allerbelangrijkste element, volgens het onderzoek van het HRI van Meik Wiking, is de kaars. 5 op de 6 ondervraagde Denen noemen dit als het absoluut onmisbare element. Zonder kaars, geen Hygge.

Loting

Het merendeel van de inzenders had dit antwoord goed. Daarom hebben we (gerandomiseerd) geloot. En de winnaars zijn: Maaike W. uit Ede en Patrick V. uit Geldrop.

Gefeliciteerd! Het boek komt eraan.


Niet gewonnen en “Hygge” toch lezen?

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.