Winnaars “Hygge” van Marie Soderberg

We beginnen 2017 goed. Want we mogen bekend maken wie het boek “Hygge” van Marie Soderberg gewonnen hebben. De ingezonden foto’s van “mijn hyggeligste moment” brachten vaak een glimlach op onze lippen. Mooi om te zien hoe mensen kunnen genieten van hun dierbaren in een omgeving die hiervoor is geschapen.

Maar helaas, we konden maar twee boeken weggeven, dus we hebben moeten kiezen. Na veel discussie hebben we gekozen voor de volgende twee foto’s. Niet omdat ze fotografisch zo geweldig waren, maar vooral vanwege de combinatie van de foto en de toelichting. Heel eerlijk: hoe hyggeliger wij ons erbij voelden, hoe groter de winkans.

De winnaars:

Betty J. uit Drachten met de foto van het vakantiehuisje waarin de familie haar vakantie vierde. Inderdaad, veel hyggeliger dan dit wordt het niet. Het is dat we een dure maand achter de rug hebben, anders hadden we meteen ook een weekje geboekt!

Maar binnen zo een huisje, dat is waar het écht gebeurt! Niet voor niets legt Soderberg zo enorm veel nadruk op het samenzijn met dierbaren. Dat element werd wat ons betreft het beste geïllustreerd door Gerda G. uit Uitbergen (België). Zij vertelt:

“Mijn gezin telt mijn man en onze vier kinderen, wij zijn dit jaar 10 jaar samen en dolgelukkig. Mijn man zijn broer, en zijn vrouwtje hebben ook samen vier kinderen. Als je samenkomen met al die neefjes en nichtjes is het altijd een hele gezellige boel! Natuurlijk hebben ze ook hun kuren en zijn ze niet altijd even braaf zoals de Sint wel zou willen… Maar aan het einde van de dag als ze zeggen: “MaMa, jij bent de liefste!” Dan smelt ons hart!

Op deze foto zie je een avondmaal moment met een grote kom spaghetti en daarnaast nog een grotere kom saus. Want zoals je ziet kunnen wij niet allemaal samen aan tafel! 🙂 Daarom gaat eerst de kleinsten eten, en daarna komen de groten en de ouders. Op grootmoeders wijze, zou mijn man zeggen die is opgevoed in een gezin van twaalf!

Met veel liefde zend ik jullie deze foto, omdat hij perfect laat zien wat familie liefde is!  We zijn niet rijk, maar met een grote pot spaghetti en allemaal samenzijn, dat maakt ons gelukkig!
Genieten van de kleine dingen! “

Vooral die laatste alinea deed de tranen zowat in de ogen springen. Dus ja, Gerda verdient absoluut een exemplaar van dit boek.

Betty, Gerda… hartelijk gefeliciteerd. En dank jullie voor het delen van jullie hygge. Net zo bedanken we de andere inzenders voor de hartverwarmende taferelen die jullie met ons hebben willen delen. Het boek “Hygge” van Marie Soderberg is onderweg.

Een heel hyggeligt 2017!


Niet gewonnen? Lees “Hygge” zelf!

2 reacties

  1. Leuk!! ik kijk uit naar het boek,hopelijk snel in de brievenbus

  2. Bedankt Lekkerlezen.net voor het mooie boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.