Winnaars “Gelderland Grensland”

De brievenbus is op slot. De wedstrijd is afgelopen. Tijd om bekend te maken wie een exemplaar van Gelderland Grensland hebben gewonnen. Om te winnen hoefde je enkel een email te sturen met daarin het antwoord op de vraag uit welke provincie je komt en welk boek de provinciale identiteit het beste weerspiegelt.

De inzendingen liepen ver uiteen. De een noemde een echt regioboek (“Lekker op zijn Liemers”, bijvoorbeeld), de ander noemde “De scheepsjongens van de bontekoe” (NH). We hebben er nog wel even over gediscussieerd wie er nu de beste winnaars waren. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een tweetal gelukkigen, die qua keuze haast niet méér van elkaar konden verschillen.

Winnaars

De eerste winnaar is Anneliese de W. (ZH). Haar keuze:

Hoewel we wat gediscussieerd hebben over de vraag of je met een reisgids de “ziel” van een provincie kunt vatten, valt niet te ontkennen dat deze gids alle belangrijke plekken en weetjes van de provincie bevat en ook het nodige vertelt over de volksaard. Een wat prozaïsche keuze, misschien, maar wel enorm nuchter en praktisch.

De tweede winnaar is Angelique H. (GLD). Haar keuze:

Zij onderbouwde haar keuze door te vertellen dat ze 20 jaar geleden van “buiten” in Gelderland kwam wonen en er moeite mee heeft zich “Gelderse” te voelen. Ze hoopt dan ook dat dit boek haar zal helpen: “Ik wil mij wel graag Gelderlandse voelen. Hopelijk lukt dat wanneer ik meer van de mensen en Gelderland weet.”

We horen graag of dat gelukt is!

Gefeliciteerd, de boeken komen eraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.