Winnaar Ben Kane prijsvraag bekend

Vanaf 21 november tot 10 december liep bij www.lekkerlezen.net de Ben Kane prijsvraag. Ben Kane is schrijver van de trilogie “Het verloren legioen”, “De Zilveren Adelaar” en “De Weg naar Rome”. Wij konden één setje van de gehele trilogie weggeven aan één gelukkige winnaar. De vraag was: Wat is de mythe rondom het ontstaan van Rome”.

Het aantal inzendingen was enorm, en de meeste inzenders hadden goed gebruik gemaakt van Google en andere internet bronnen. Uit de goede inzendingen is Patrici Alver uit Sliedrecht als winnaar geselecteerd. Zij vertelde ons:

Een tweeling werd op een rivier in een mandje achtergelaten. De kinderen werden gevonden door een wolvin die hen eten gaf en hen opvoedde. Later vond een herder hen en nam ze mee. De herder noemde de kinderen: Romulus en Remus.Toen ze ouder waren, wilden ze een stad stichten. Daarvoor vonden ze de 7 heuvels van de Tiber heel goed. Maar hoe zouden ze die stad nu noemen? Wie van de tweeling zou zijn naam geven aan de nieuwe stad? Ze ruzieden, maar uiteindelijk wilden ze het gaan vragen aan de goden. Daarom ging elk op een berg staan en wachte op een teken van de goden. Remus zag het eerst 6 adelaars. Maar toen hij het aan zijn broer wilde gaan vertellen, waren er 12 adelaars boven het hoofd van Romulus. Zo kwam er weer ruzie want de ene zei dat hij het eerst de adelaars gezien had, en de andere zei dat er bij hem meer adelaars waren. Door die ruzie viel Remus dodelijk gewond neer. Zo bleef Romulus als enige over en kon hij zijn naam aan de stad geven: Rome.

 

Patrici, wier naam ons trouwens heel erg doet denken aan de gegoede burgerij uit Rome (Patriciërs), krijgt de trilogie zo snel mogelijk thuisgestuurd.

Gefeliciteerd!


Lees de Ben Kane trilogie zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.