Tag en win: “Achterland” voor jezelf en een vriend(in)

Een paar dagen geleden verscheen de recensie van “Achterland” (Caroline Brother). Een boek dat grote indruk maakte en door Ada werd beloond met een score van 9/10. “Achterland” bleek een boek dat je doet nadenken over de vluchtelingen problematiek. Het boek gaat over twee uit Afghanistan gevluchte broertjes en hun ellenlange reis/vlucht naar Londen. Een schrijnend verhaal dat duidelijk maakt dat vluchtelingen (nog lang niet) veilig zijn als ze Turkije en Europa binnen zijn gekomen.

Ada merkte in een bespreking op: “Het is een verhaal dat jammer genoeg relevant en op waarheid gebaseerd is. Het is zó relevant dat iedereen het zou moeten lezen. Maar dat is het nu juist:  Achterland wordt hoogstwaarschijnlijk alleen gelezen door mensen die begaan zijn met het lot van vluchtelingen. Hoe goed onderzocht en geschreven het boek dan ook moge zijn: met een lezerspubliek dat al empathisch staat tegenover vluchtelingen preekt Brothers voor eigen parochie.”

Een terechte opmerking, waarop alleen een peinzend zwijgen als antwoord mogelijk is. Gelukkig kwam er al snel een idee. En dat idee hebben we besproken met de uitgever. En die was ook weer enthousiast. Dus…we hebben een wedstrijd!

Win “Achterland” voor een vriend(in) en jezelf!

Ken jij iemand van wie je denkt dat “Achterland” voor hem of haar een must-read is? Iemand die normaal gesproken helemaal niet bezig is met vluchtelingenproblematiek? Of iemand die buiten de parochie van Brothers leeft? Bezoek dan onze speciale “Achterland” post op facebook en tag je vriend(in) daar.

Twee van de reacties op deze post worden beloond met 2 exemplaren van “Achterland“: ééntje voor de getagde vriend(in), en ééntje voor jezelf! Wil jij je winkans vergroten? Vertel dan in je reactie ook gelijk waarom je vindt dat jij zou moeten winnen.

Dus grijp die kans. Bezoek onze FB-pagina (liken mag, graag zelfs) en tag!


Lees “Achterland” zelf!

 

3 reacties

  1. Jacqueline de Waal

    Wat een leuke actie doe heel graag mee!

  2. ik doe mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.