5 Jaar lekkerlezen: winnaars ronde 2

De laatste inzenddag van onze tweede “Vijf jaar lekkerlezen” wedstrijd is al een paar daagjes geleden. En inmiddels zijn ook wij weer bijgekomen van de kroningsfeesten in Amsterdam (en elders). Tijd om de balans op te maken….

Opvallend bij deze wedstrijd is dat het aantal inzendingen wat lager lag dan we gewend zijn. Komt dit voort uit enige schroom? Pas bij lezing van de inzendingen realiseerden we ons dat de vraag die we stelden wel heel erg dichtbij kan komen.

Het is dus niet gek dat veel van de inzenders volstonden met een nogal summier antwoord.

Wat ook niet verbazingwekkend is, is dat het boek “Turks Fruit” van Jan Wolkers bijzonder vaak genoemd wordt. Aangezien dit boek gezien wordt als een van de grensverleggende klassiekers (zonder Wolkers geen “Vijftig Tinten”?) hebben we besloten om in ieder geval één inzender die deze titel noemt te belonen.

Maar wie heeft er nu gewonnen…?
1) Petra kiest een scene uit “De hete IJssalon” van Heere Heeresma:

Nou is ‘t moeilijk kiezen welk fragment uit welk boek het beste is (want het zijn allemaal aanraders!), maar uiteindelijk kies ik gewoon voor het 3e deel van het hoofdstuk Sex Annonces uit “Een hete ijssalon”.
Het gaat over 2 koppels die zich hebben leren kennen via een advertentie en die van bil gaan, terwijl ze in hun eigen sexleven niet meer tevreden zijn. Het is op een bepaalde, opwindende, manier geschreven en je kunt je er dan ook wel wat bij voorstellen. Niet opgeleukt, maar gewoon, zoals (ik denk dat) het gaat. En dat is precies wat de bedoeling is.

2) Willemine omschrijft haar keuze voor “Turks Fruit” het beste:

De bestgeschreven spannende scène is volgens mij de opbloeiende en gepassioneerde liefde van de ik-figuur met Olga in het boek “Turks Fruit” van Jan Wolkers. Een boek, dat zeer pikant was voor zijn tijd (1969) en oorspronkelijk niet tot de Nederlandse literatuur gerekend mocht worden. Ik vind het een bijzonder boek, omdat naast de vrijscènes, de onderwerpen liefde, seks én de dood aan bod komen op een geweldige wijze, waardoor het een ontzettend boeiend en hartverscheurend verhaal is geworden.

3) Hellen kiest voor “De Eetclub” van Saskia Noort:

Ik ben dol op spannende boeken, liefst erotisch getint af en toe en lees deze dus ook erg graag, in de eetclub was dat vaak zo….daarom noem ik dit boek !!

 

Gefeliciteerd dames (waarom hebben er eigenlijk helemaal geen heren gereageerd?), het boek “De Huiselijke Seksgodin” van Kate Taylor komt eraan!

 


 

Genoemde boeken zelf lezen?

Het boek “Een Hete IJssalon” is momenteel helaas niet verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.