5 Jaar lekkerlezen: winnaars fotowedstrijd

Foto0087Het is zover, de uitslag van de fotowedstrijd. Weet je nog? Met dat enorme prijzenpakket…

Eén van de vijf boekenpakketten (ter beschikking gesteld door A.W. Bruna uitgevers) bestaande uit:
– Een pleidooi voor echt koken (Michael Pollan)
– Je bent nu voor mij (Hans Koppel)
– Het boek van de zomers (Emylia Hall)

Het boekenpakket van Celtica Publishing, bestaande uit:
Het duistere pact (Rianne Lampers)
Vooravond van Armageddon (Rianne Lampers)
Het Hemelse Rijk (Christophe Vermaelen)
Ishtar Roodrug en het lot van de wereld (Peter van Rillaer)
Bizarre verhalen (Rianne Lampers)
Ongeschreven akkoorden (Marian Kramer)

Het boek “De Verborgen Universiteit” van Natalie Koch (ter beschikking gesteld door Querido)

De opdracht was iets pittiger dan waar we normaal gesproken mee komen en dat hebben we gemerkt in het aantal inzendingen. We vroegen om jouw mooiste foto waarop je zelf al lezend bent te zien, en het bijbehorende verhaal.

Helaas bleken niet alle inzendingen aan deze eisen te voldoen. Op sommige foto’s was geen persoon zichtbaar, bij anderen ontbrak het verhaal. Hierdoor hebben we uiteindelijk niet voor elke prijs een winnaar kunnen selecteren!

Uiteindelijk heeft de jury overeenstemming bereikt over een viertal inzendingen die aan alle eisen voldoen. Elk van deze inzenders ontvangt het A.W. Bruna pakket. Eéntje ontvangt daarnaast het pakket van Celtica Publishing en “De Verborgen Universiteit”.

Voor de resterende prijzen zoeken we nog een bestemming.

Winnaar 1: Corinda de Wit, Oosterhout (NB)Bijgevoegd mijn mooiste foto…het buurmeisje dat iedere avond onze zoon van twee voor kwam lezen. Zo kon zij goed de woordjes oefenen en hij vond het helemaal geweldig! Begin jong met voorlezen, dit vinden ze zo leuk en het is nog educatief ook!

Rimmel Party 2010 001

 

Winnaar 2: Sanne Molenaar, Soest
Deze foto heeft mijn moeder van mij gemaakt toen ik 13 was. We waren op een boot in Egypte, maar ik ben doodsbang voor varen wanneer de boot schommelt, en dat was hier het geval! Dus om me af te leiden ben ik maar gaan lezen , en dat heeft gelukkig geholpen 🙂
PA230546

Winnaar 3: Jo van Beusichem, Ingen
Dit was eerlijk gezegd een twijfelgeval, omdat het gezicht van de inzender niet zichtbaar was. Maar de creatieve invulling leverde bonuspunten op, waardoor Jo alsnog tot de prijswinnaars behoort. Haar verhaal:
Nou deze foto zegt genoeg , “Ik heb Dorst naar Literatuur”, boeken daar heb je nooit genoeg van. Deze foto zegt “dat ik Honger heb naar boeken”.

IMG 1206

 

 

Winnaar 4: Marina de Graaf, Groningen
Op de foto lees ik een boek (Sophie Kingsella – Wat Spook jij uit) wat ik van mijn zaalvoetbalteam heb ik gekregen toen ik in het ziekenhuis lag. Ik werd geopereerd aan een hernia en omdat ik volledige uitval van mijn been had en mijn huisarts een verkeerde inschatting had gemaakt en ik daar dus al 3 maanden mee op bed lag was ik behoorlijk verzwakt. Ik moest lange tijd revalideren en op de foto ben ik in de tuin van mijn moeder aan het bijkomen in de zon met dat boek. Helaas was het een jaar later weer raak en moest ik wederom onder het mes. Maar inmiddels gaat het weer super goed!

Marina wint het uitgebreide prijzenpakket, omdat de foto bij alle juryleden de aandacht trok: deze foto geeft zonder enige opsmuk weer waar het bij boeken over gaat: gewoon, op een alledaagse locatie (de tuin) kun je met een boek even helemaal vertrekken. Daarnaast werd ons redactielid dat van zichzelf vindt dat hij verstand van fotografie heeft ook erg enthousiast over de “compositie”.

.Foto0087

Allen, gefeliciteerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.