Voorpublicatie: De Heelmeesters (deel 6)

Dit is deel zes van een serie van zes voorpublicaties.

Het boek “De Heelmeesters”, van Abraham Verghese, ligt vanaf 10 juni in de winkel

Het is alsof het appel is afgelopen en het tijd is om je partner te zoeken en je terug te trekken. In het daaropvolgende stiltevacuüm hoor ik het ijle gezoem van de sterren en voel ik me zeer blij en dankbaar voor mijn onbeduidende plek in het heelal.

Op zulke momenten voel ik me verplicht aan Shiva. Als tweelingbroers sliepen we tot onze puberteit in hetzelfde bed, als een omgekeerde V, met alleen onze hoofden tegen elkaar. We ontgroeiden die intimiteit, maar ik verlang er nog steeds naar, naar de nabijheid van zijn schedel. Wanneer ik ontwaak bij het geschenk van weer een zonsopgang, is mijn eerste gedachte om hem te wekken en te zeggen: ‘Dankzij jou zie ik de nieuwe morgen.’ Wat ik Shiva bovenal verschuldigd ben: dat ik dit verhaal vertel.

Mijn moeder, zuster Mary Joseph Praise, heeft het niet onthuld en mijn onbevreesde vader Thomas Stone liep ervoor weg, zodat ik het heb moeten reconstrueren. Alleen door het te vertellen kan de kloof tussen mijn broer en mij worden gedicht. Ja, ik heb een oneindig vertrouwen in de kracht van de geneeskunde, maar de wond die twee broers gescheiden houdt, is door geen chirurg te dichten. Waar gaas en scalpel falen, moet het verhaal slagen. Om bij het begin te beginnen…

Dit was deel zes van een serie van zes previews van het nieuwe boek van Abraham Verghese: “De Heelmeesters” (vertaald door Otto Biersma en Paul Bruijn en uitgegeven door “De Bezige Bij”), dat vanaf 10 juni in de boekwinkel verkrijgbaar is.


Lees “De Heelmeesters” zelf !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.