Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen

Afgelopen donderdag, 30 januari 2020, is de achtste Poëzieweek van start gegaan. Zowel in Nederland als in Vlaanderen staat dan het thema poëzie in de kijker. Verschillende organisaties zorgen voor een divers aanbod aan activiteiten. Zo willen de Nederlandse en Vlaamse organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie. Woensdag 5 februari is de slotdag van de week.

Gedichtendag

Zoals altijd opende de Poëzieweek afgelopen donderdag met Gedichtendag. Hét feest van de Poëzie voor Nederland en Vlaanderen, dat al sinds 2000 wordt georganiseerd door Poetry International Rotterdam. Die dag staat in het teken van diverse activiteiten in o.a. bibliotheken en scholen. Ook de media zal die dag wat poëtischer ingesteld zijn.

Hoogtepunten

Een hele week zijn er diverse activiteiten voorzien in heel Nederland en Vlaanderen. Enkele hoogtepunten die deze week plaatsvinden zijn o.a. de grote Startshow in Antwerpen en het NK Poetry Slam. Ook wedstrijden ontbreken niet op het programma, zoals de Turing Gedichtenwedstrijd en de Awater Poëzieprijs.

Motto en geschenk

Deze achtste Poëzieweek staat in het teken van de nieuwe generatie dichters. Het motto luidt dan ook: ‘De toekomst is nu’!

Uiteraard mag een poëziegeschenk niet ontbreken in de week van de Poëzie. Bij aankoop van €12,50 aan poëzie in de boekwinkel krijg je gratis het boekje “Nu” cadeau. Dit is een bloemlezing met werk van tien dichters van nu. Tien jonge getalenteerde dichters uit Nederland en Vlaanderen. Dit geschenkboekje dient als kennismaking met het werk van deze nieuwe generatie dichters. Het gaat om de volgende tien dichters:

Akwasi (1988, Ambo|Anthos)
Dean Bowen (1984, Uitgeverij Jurgen Maas)
Charlotte Van den Broeck (1991, Arbeiderspers)
Radna Fabias (1983, Arbeiderspers)
Max Greyson (1988, Arbeiderpers)
Carmien Michels (1990, Polis)
Roelof ten Napel (1993, Hollands Diep)
Marieke Lucas Rijneveld (1991, Atlas Contact)
Maud Vanhauwaert (1984, Querido)
Siel Verhanneman (1989, Standaard Uitgeverij)

Tot slot

Wie meer informatie wil over deze achtste Poëzieweek en de geplande activiteiten, kan deze vinden op de website van de Poëzieweek. Veel poëzie genot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.