Een poëtisch cadeau voor in de trein

Een keer een bundel lezen in de trein in plaats van de bekende scrollplaatsen op je smartphone afgaan? Op donderdag 25 januari maakt Uitgeverij Nadorst het mogelijk. Ter ere van Gedichtendag zal deze uitgeverij bij Rotterdam Centraal Station honderd exemplaren uitdelen van “The Greatest of the Biggest”, de Rotterdamse debuutbundel van kO nOrderisk.

De mensen van Nadorst zijn er blij mee dat het  papieren boek nog steeds een prominente plaats in ons leven inneemt. En dat ondanks de digitale revolutie en de daardoor aangelegde digitale snelwegen die sommige mensen alleen verlaten om te slapen. Er zijn de afgelopen maanden weer meer papieren boeken verkocht en uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen toch liever van papier lezen dan van een beeldscherm.

Literatuur – waaronder poëzie – neemt nog steeds een prominente plaats in ons leven in. Daarom geeft Nadorst treinreizigers graag de kans om een nieuwe wereld te ontdekken op hun dagelijkse forensenrit, in plaats van in hun schermpjes te verzinken om berichtjes te versturen naar steeds weer dezelfde vrienden. Misschien zullen er zelfs gesprekken ontstaan tussen wildvreemden over welke poëzie zij nu aan het lezen zijn!

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.