Drie jonge schrijvers ontvangen Aanmoedigingsbeurs

Dichter en schrijfster Emma Burns (1980), schrijver Jochem van den Dijssel (1983) en schrijfster, dichter, columnist Olga Kortz (1985)  zijn de  gelukkige winnaars van de Hollands Maandblad Aanmoedigingsbeurzen 2013/2014.

De drie winnaars ontvingen elk een beurs ter waarde van €1500, overhandigd door Wim Brands tijdens het jaarlijkse Hollands Maandblad-literatuurfeest in Amsterdam. Alle drie de beurswinnaars zijn medewerkers van het 55 jaar oude toonaangevende literaire tijdschrift dat onder redactie staat van Bastiaan Bommeljé. Hollands Maandblad wordt uitgegeven door Nieuw Amsterdam en werd onlangs door het Letterenfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds als een van de vier beste literaire tijdschriften van Nederland beloond met een subsidie.

Olga Kortz werd door de jury bekroond voor haar straatwijze poëzie en proza. Beide zijn ‘eigentijds is zonder het tijdloze te verloochenen’. Jochem van den Dijssel kreeg de prijs vanwege de wijze waarop hij pendelt tussen feit en fictie en aantoont dat ‘niets zo verbluffend literair is als de ongezouten werkelijkheid’. Emma Burns (die in 2011 al een HM-schrijversbeurs ontving) werd onderscheiden voor haar ‘overtuigend realistische proza’ dat in alles ‘wijst naar het woord “echt”’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.