Maand van de Spiritualiteit van start

Het begint inmiddels een traditie te worden: de Maand van de Spiritualiteit. De Maand van de Spiritualiteit bestaat sinds 2007 en is een initiatief van KRO-NCRV, dagblad Trouw en Uitgeverij Ten Have. Sinds 2013 organiseert Stichting CPNB de Maand van de Spiritualiteit. Zin Magazine en Zin.nl zijn vanaf 2014 als mediapartner betrokken. Een breed spectrum aan partners dus.

Maar wat zou een Maand zijn zonder een prijsuitreiking?

Vandaag is de shortlist bekendgemaakt van de boeken die kans maken op de titel “Beste Spirituele Boek 2016”. De volgende boeken zijn op deze lijst gezet:

  • Sterker dan ooit van Brené Brown
  • Mindful communiceren van Susan Gillis Chapman
  • Go East van Stine Jensen
  • Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan? van Inez van Oord
  • Altruïsme van Matthieu Ricard

De titel wordt toegekend door een vakjury.

Daarnaast kent de jury eenmalig een eervolle vermelding toe aan het boek Handboek Mindful Ouderschap van Jon & Myla Kabat-Zinn. De vakjury, bestaande uit Jacobine Geel (presentatrice KRO-NCRV), Kitty Geerts (boekhandelaar bij boekhandel Haasbeek Zoetermeer) en Marije van Beek (redacteur Trouw), zal uit de shortlist een winnaar kiezen die tijdens de Maand bekengemaakt zal worden. Vorig jaar won het boek Liefdesbang van Hanna Cuppen de publieksprijs voor het Beste Spirituele Boek. De Maand van de Spiritualiteit heeft dit jaar als thema Werk in evenwicht en loopt vanaf vandaag t/m zondag 14 februari 2016.

Essay “Mooi Werk”

Het essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2016 is geschreven door Ben Tiggelaar en heeft als titel Mooi werk. Aan de hand van de driedeling ‘Plezierig werk, goed werk en zinvol werk’ behandelt Ben Tiggelaar prangende vragen als: waarom zitten we zo vast aan ons werk; hoe blijf je de baas binnen je loopbaan; en kan werk ons gelukkig maken? Tiggelaar is onafhankelijk schrijver, spreker en gedragswetenschapper en publiceert sinds zijn 20e over werk, ondernemerschap en management.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.