Zondag 10 juni: gratis Kinderboeken Festival

Dat wordt weer feest! Het Kinderboeken Museum brengt op zondag 10 juni voor de zevende keer de Kinderboeken parade. Een gratis festival voor jong en oud met de vele interactieve voorstellingen, inspirerende workshops, meet & greets en literaire acts. Dit jaar zijn van de partij Hans & Monique Hagen, Paul van Loon, Kikker, Tosca Menten, Annet Schaap, Edward van de Vendel en vele anderen.

Rare snuiters

“Gewoon zijn is zo gewoon,” schrijft Paul van Loon. En dat vindt het Kinderboeken Museum ook. Daarom staat de Kinderboekenparade 2018 helemaal in het teken van rare snuiters. Van verhalen die je blik verruimen en je leven verrijken. Verhalen die laten zien hoe bijzonder je bent, gewoon zoals iedereen. Tijdens het festival kan iedereen op een unieke en tot lezen inspirerende locatie van alles beleven en zelf doen. Van een muzikale vertelvoorstelling over Dummie de Mummie en eigengereide fashiontips van Niki Smit tot een tekenworkshop door Milja Praagman over het lammetje dat eigenlijk een varken is. Bijzonder onderdeel van de Kinderboeken Parade is de opening van de Kinderboeken Ambassade. Uiteraard in aanwezigheid van de Kinderboeken Ambassadeurs Hans & Monique Hagen. De Kinderboeken Parade: speciaal voor stoere boekenwurmen, dromerige doeners en alle anderen die van mooie verhalen houden!

Lees met andermans ogen

Het Kinderboeken Museum sluit met de Kinderboeken Parade 2018 op speelse wijze aan bij “Lees met andermans ogen” van de Leescoalitie, een landelijke campagne over diversiteit en de verbindende kracht van verhalen.

De Kinderboeken Parade opent feestelijk om 11 uur en duurt tot 17 uur. Het festival is gratis en wordt gehouden in en om het Kinderboeken Museum, naast Den Haag Centraal. Om het feest compleet te maken kun je zondag 10 juni ook nog eens gratis een bezoekje brengen aan het Kinderboeken Museum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.