Wie wint de Libris Literatuurprijs 2010?

Wie wint de Libris Literatuurprijs 2010? Het antwoord op die vraag is vandaag een stukje dichterbij, nu de kandidaten bekend zijn geworden.

De Libris Literatuurprijs was onspronkelijk, 24 jaar geleden, een soort kopie van de Booker Prize. Dit voorbeeld was toen al jaren een belangrijke literatuurprijs in Groot Brittanië.

Uitgevers mogen boeken nomineren, waarna een onafhankelijke jury hieruit een longlist kiest. Vervolgens volgt een shortlist, waaruit de winnaar gekozen wordt.

Nu is de shortlist bekend.

De kandidaten zijn: Walter van den Broeck (Terug naar Walden), Bernard Dewulf (Kleine dagen), Marie Kessels (Ruw), Mensje van Keulen (Een goed verhaal), Ton Lanoye (Sprakeloos) en Peter Terrin (De bewaker).

Aan een nominatie is een bedrag van 2500 euro verbonden, dat na afloop van de nominatiebekendmaking, of daarna aan elk van de zes auteurs wordt uitgereikt. De winnaar ontvangt op de avond van de prijsuitreiking nog eens 50.000 euro. Het totale prijzengeld van de Libris Literatuur Prijs bedraagt daarmee 65.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.