Uitgeverij Balans weer zelfstandig

De in 1986 opgerichte “onafhankelijke uitgeverij van kwaliteits non-fictie” staat weer op eigen benen, dat blijkt uit een persbericht van de uitgeverij. Balans was in de afgelopen 12 jaar onderdeel van WPG Uitgevers, en sinds 2012 van De Bezige Bij.

De uitgeverij is weer in handen van oud-eigenaar Geur Gaarlandt en Balans-uitgever Plien van Albada. Zij hebben het boekenbedrijf via een management buy-out weer in handen gekregen. Volgens Van Albada zijn alle auteurs positief over de hervonden zelfstandigheid: “Wij zijn bijzonder verheugd dat wij op deze manier de kans krijgen hun belangen optimaal te blijven behartigen. Wij kunnen voortgaan op meer dan een kwart eeuw ervaring en succes en tegelijkertijd biedt deze hernieuwde zelfstandigheid ons de flexibiliteit die nodig is in een wereld die voortdurend verandert.”

De identiteit van de uitgeverij zal volgens de nieuwe eigenaars niet veranderen. Men blijft zich richten op non-fictie op het gebied van geschiedenis, politiek, economie, psychologie, biografie, religie en journalistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.