Twee nieuwe vertalingen Murakami, daarna nieuwe verhalenbundel

Voor het eerst zullen de eerste twee boeken van Haruki Murakami in Nederland verschijnen. Het gaat om het boek waarmee Murakami in 1979 debuteerde, “Luister naar de wind”, en om “Flipperen in 1973“(1980). De vertalingen zullen in januari 2015 verschijnen bij Atlas Contact.

“Luister naar de wind” en “Flipperen in 1973” werden in de jaren tachtig vertaald in het Engels door een Japanse uitgeverij, onder de titels Hear the Wind Sing en Pinball, 1973. Deze vertalingen waren alleen bedoeld voor verkoop binnen Japan en Murakami weigerde tot nu toe publicatie buiten Japan. Op eBay en Amazon werden om deze reden absurd hoge biedingen gedaan door westerse Murakami-fans. Samen met “De jacht op het verloren schaap“, dat in 2002 bij Atlas Contact verscheen, vormen “Luister naar de wind” en “Flipperen in 1973″ de Trilogie van de Rat.

Na de verschijning van deze uitgave zal tevens een volledig nieuwe verhalenbundel van Haruki Murakami verschijnen: “Mannen zonder vrouwen”.

Murakami’s meest recente roman is “De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren”, waarvan in Nederland in twee maanden tijd bijna 50.000 exemplaren zijn verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.