Speciale extra editie Kinderboekenparade aan ’t IJ

Het Kinderboekenmuseum brengt in het kader van 2016 Jaar van het Boek een speciale extra editie van de Kinderboekenparade. Voor deze gelegenheid wordt dit succesvolle jaarlijkse kinderboekenfestival georganiseerd in  de Tolhuistuin in Amsterdam.

Boekenparade

2016 is het Jaar van het Boek en dat wordt een jaar lang groots gevierd. De maand september wordt één groot boekenfeest: van 2 tot en met 25 september is de IJpromenade (Tolhuistuin en Eye Filmmuseum) in Amsterdam het decor van het grootste boekenfestival dat ooit in Nederland is georganiseerd. Natuurlijk mag het kinderboek niet ontbreken; vandaar dat het Kinderboekenmuseum eenmalig op zondag 18 september de speciale editie Kinderboekenparade aan ’t IJ organiseert.

Kinderboekenparade aan ‘t IJ

Op de Kinderboekenparade aan ’t IJ is van alles te ontdekken, beleven en te doen. Geniet van optredens door schrijvers en tekenaars, ga op de foto met Kikker of Dikkie Dik en sluit aan bij de inspirerende workshops. Maak je eigen pop-up boek  of knutsel-je-eigen-Muizenhuis met Studio Schaapman. Harry Potter-fan? Bezoek de expositie. Natuurlijk scoor je op het festival de handtekeningen van je favorieten. Bijvoorbeeld van Geronimo Stilton! Je kunt  de nieuwste eBooks en literaire apps uitproberen en voor al je leesvragen kun je terecht bij de Boekendokter; kom op consult voor een boek op recept! Tosca Menten, Jan Paul Schutten, Jet Boeke, Harmen van Straaten, Li Lefébure en vele anderen zijn van de partij.

Praktisch

De Kinderboekenparade aan ‘t IJ opent feestelijk op 18 september om 11 uur en duurt tot 17 uur. Tickets kosten € 4,50 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen. Het festival wordt gehouden in en om de Tolhuistuin. De Tolhuistuin ligt recht tegenover het Centraal Station van Amsterdam. Bij de uitgang aan de Noordzijde neem je de gratis pont om het IJ over te steken.
Kijk voor meer informatie op kinderboekenmuseum.nl/kinderboekenparadeaantij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.