Singel Uitgeverijen verdient goed aan buitenlandse rechten

Singel Uitgeverijen heeft bekend gemaakt dat het een hoop internationale rechten op boeken uit haar stal heeft verkocht.

Zo heeft de uitgever de rechten voor “Grand Hotel Europa” van Ilja Leonard Pfeijffer verkocht voor meerdere landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en Italië. Maar ook het land dat niet kan wachten om uit te checken uit Grand Hotel Europa (het Verenigd Koninkrijk) en de grote mogendheid die zich terugtrekt in eigenbelang (de VS) zal dit boek op de markt zien verschijnen.

Verder verkocht Singel Uitgeverijen de vertaalrechten voor “Wij, de mens” van Frank Westerman naar Italië, Zweden, Duitsland, Polen en Frankrijk.

Maarten ‘t Hart mag zich verheugen op belangstelling van onze oosterburen voor zijn “De Nachtstemmer”. De Duitsers mogen trouwens ook genieten van de poëzie van Charlotte van den Broeck, nadat Spanjaarden, Britten, Fransen en de Serven hen voorgingen.

Astrid Lindgren award opent deuren

Bart Moeyaert heeft onlangs de Astrid Lindgren Memorial Award gewonnen. Dat legt de schrijver geen windeieren. Er zijn inmiddels meer dan 15 contracten getekend voor het uitbrengen van zijn boeken in het buitenland. Alleen zijn boek “Tegenwoordig heet iedereen sorry” is al uitgebracht in Zweden. Duitsland, Frankrijk, Letland, Turkije en Italië zullen snel volgen.

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.