Prozafestival Verhaal halen

Op 29 en 30 september openen veertig bijzondere Haagse woonhuizen hun deuren om aan evenzoveel bekende schrijvers een podium te bieden. Tijdens het proza- en columnistenfestival Verhaal halen dragen o.a. Adriaan van Dis, Ted van Lieshout, Robert Vuijsje, Renate Dorrestein en Jelle Brandt Corstius voor uit eigen werk voor een rondtrekkend publiek.

Het proza- en columnistenfestival Verhaal halen vindt alweer voor de 5e keer plaats in Den Haag. Adriaan van Dis, Jelle Brandt Corstius, Renate Dorrestein, Wanda Reisel, Ernest van der Kwast : het is maar een greep uit het festivalprogramma 2012. Oude meesters als H.C. ten Berge, Kader Abdolah en Mensje van Keulen naast jonge schrijvers als Elle van Rijn, Oscar van den Boogaard en Maartje Wortel.

Bij het tweejaarlijkse prozafestival Verhaal halen fungeert niet het theater maar de woonkamer als festivalpodium. In de intieme setting van de huiskamer komen de schrijvers en columnisten aanraakbaar dichtbij. De festivalbezoeker maakt persoonlijk kennis met het werk van de schrijver en er is alle gelegenheid voor een persoonlijke kennismaking, bovendien wacht de bezoeker een zeer gastvrije ontvangst in de bijzondere huizen.

Met elke dag 20 schrijvers die ieder 4 keer achter elkaar voor nieuw publiek optreden is er keuze te over. De met zorg uitgekozen locaties liggen alle op loop- dan wel fietsafstand.Bezoekers van het festival ontvangen tevens een gratis bloemlezing met bijdragen van alle deelnemende schrijvers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.