Programmering Manuscripta bekend

Gisteren, 1 augustus 2013 is de volledige programmering van de 7e editie van Manuscripta is bekend gemaakt. Ruim 60 auteurs worden geïnterviewd, lezen voor, gaan met elkaar in gesprek, signeren en beantwoorden vragen van hun lezers.

Manuscripta, de opening van het boekenseizoen, vindt dit jaar plaats tijdens de Uitmarkt op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september op het Museumplein, Amsterdam en is, in tegenstelling tot voorgaande jaren gratis toegankelijk!

Op de podia Schrijversparade en OBA Theater van ’t Woord en in diverse tenten op het festivalterrein geven auteurs een preview van hun nieuwe boek. Zo ook Angela Groothuizen, zij schreef “Paula en Khalilo, lekker schooieren”, het eerste deel van haar nieuwe kinderboekenserie. Nadja Hüpscher observeerde jarenlang mensen op straat voor “In het wild”. Nico Dijkshoorn wijdde een boek aan Klaas, zijn illustere personage op Twitter. Vinologen Nicolaas Klei en Ilja Gort trekken een wijntje open  met onder anderen Mirjam Rotenstreich, Arthur Japin, Franca Treur en taalkenner Wim Daniëls.

Jan Heemskerk en Saskia Noort praten openhartig over liefde en seks. Lou Niestadt en Barber van de Pol gaan samen op zoek naar geluk in het leven. CoffeeCompany Book Award winnaar Marco van Houwelingen en de Vlaamse toneelschrijver Kris Van Steenberge zijn de debutanten die Manuscripta dit najaar presenteert.

Onder anderen Leon Verdonschot, Zarayda Groenhart, Andrea van Pol en Dolf Jansen gaan interviewen.

Prijzenfestival

De Manuscripta is ook het decor van een aantal prijsuitreikingen en onderscheidingen. Op zondag 1 september om 16.30 uur zal worden bekend gemaakt wie de Elspeet Boekverkoper van het Jaar wordt. De Albert Hogeveen Bokaal wordt dan uitgereikt door juryvoorzitters Rob Waumans en Ivo Victoria. De kanshebbers zijn (in alfabetische volgorde): Bart Van Aken (Paard van Troje, Gent), José Ferdinandus (Het Leesteken, Purmerend), Veronie Snijder (Boekhandel Kramer, Winterswijk), Marischka Verbeek (Savannah Bay, Utrecht), Cor Wiersma (Boekhandel Los, Bussum).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.