Poëzieweek 2020 begonnen

De Poëzieweek 2020 is begonnen. Dit jaar vindt De Poëzieweek 2020 plaats van 30 januari t/m 5 februari 2020.

De week begon met Gedichtendag op 30 januari. Verdere hoogtepunten in de Poëzieweek zijn: de Grote Startshow in Antwerpen, het NK Poetry Slam, de Turing Gedichtenwedstrijd en de Awater Poëzieprijs. De Poëzieweek is meer dan alleen de grootschalig -en centraal georganiseerde- evenementen. Poëzieliefhebbers organiseren elk jaar  op eigen initiatief allerlei activiteiten rondom poëzie en gedichten op talloze locaties in Nederland en Vlaanderen.

Geschenk tijdens poëzieweek

Tijdens de Poëzieweek krijg je van de boekwinkel bij aankoop van € 12,50 aan poëzie het Poëziegeschenk cadeau. De auteurs van het Poëziegeschenk tot nog toe waren: Anna Enquist (2013), K. Schippers (2014), Ilja Leonard Pfeijffer (2015), Stefan Hertmans (2016), Jules Deelder (2017), Peter Verhelst (2018) en Tom Lanoye (2019).

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Stichting CPNB, Poëziecentrum, Stichting Poetry International, Vlaams Fonds voor de Letteren, Nederlands Letterenfonds, Stichting Lezen Nederland, Iedereen Leest Vlaanderen, De Schrijverscentrale, Boek.be, Taalunie, Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds, Turing Foundation, Awater, Het Literatuurhuis, Poëzieclub, SLAG, De Nieuwe Oost | Wintertuin. Met de bundeling van deze activiteiten willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.