Onderzoek: tijdschriften vooral gelezen “Op de bank”

Tweederde (66%) van de mensen lezen hun tijdschrift thuis op de bank.

Dat is een van de uitkomsten van Contact!, het onderzoek naar leesgedrag van de Groep Publiekstijdschriften en mediabureau Vizeum. Het onderzoek ging weliswaar vooral over reclame-thema’s, maar ook is gevraagd naar waar mensen hun tijdschrift lezen.

Behalve de bank zijn veelgenoemde plekken: bij de kapper/wachtkamer (20%), aan de eettafel (20%), buiten (19%), in bed (19%) en op het toilet (12%). Andere genoemde locaties: openbaar vervoer, werk/school, in bad, bij familie/vrienden.

Het onderzoek besteedt ook aandacht aan multitasking. Het blijkt dat wanneer tijdschriftlezen gecombineerd wordt met een andere activiteit, zoals eten en drinken of tv-kijken, het tijdschrift de meeste aandacht krijgt.

Contact! vroeg de respondenten ook waarom ze tijdschriften lezen. De meeste mensen lezen een tijdschrift als vorm van vermaak (70%) en ontspanning (32%). Een groot deel om op de hoogte te blijven van trends (43%) en omdat tijdschriften een waardevolle bron van informatie zijn (42%). Andere leesmotieven: brengt me op ideeën (39%), voor praktisch advies (35%), het inspireert me (32%), afspiegeling van mijzelf/levensstijl (16%).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.