Nieuw Literair Boekenabonnement gelanceerd

Zou je graag wat meer literaire werken ontdekken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is een literair boekenabonnement misschien een optie voor je. Uitgeverij De Bezige Bij en de Triple A-boekhandels komen met zo een abonnement.

Als abonnee krijg je, verdeeld over 12 maanden, vier literaire boeken. Deze boeken worden geselecteerd door een redactie die bestaat uit mensen van Uitgeverij De Bezige Bij en boekhandelaren van de Triple A-boekhandels. Ze kijken hier vooral naar boeken die bijzondere aandacht verdienen. Het literair boekenabonnement kun je dus zien als tegenhanger voor de stoomwals-effecten van krachten als het DWDD-boekenpanel.

Eerste boek gelijk mee naar huis

Je sluit het abonnement af in de boekhandel, en krijgt meteen het eerste boek mee. Voor de volgende drie boeken kun je kiezen of je ze ophaalt in de boekhandel of deze thuisbezorgd krijgt. Voor deze vier boeken betaal je € 75 per jaar.

De initiatiefnemers stellen dat de kracht van dit boekenabonnement ligt in het feit dat het abonnement in de boekhandel wordt verkocht. Dat is gunstig voor de boekhandelaren en de uitgeverij, maar als lezer zie ik (Jeroen) de meerwaarde er niet van in. Waarom zou ik niet gewoon in de winkel zelf een boek uitzoeken, eventueel geholpen door een mooie poster aan de muur met de “Leestip van de maand”?

De boekhandels zijn in ieder geval enthousiast. Zij hopen ongetwijfeld dat het abonnement lezers weer zal doen beseffen hoe geweldig een boekhandel is. Het is te hopen dat boekverkopers hun rol oppakken en de nieuwe abonnees voorzien van leuke weetjes en goede tips.

De Bezige bij geeft aan dat ze met dit boekenabonnement lezers op een “nieuwe, verrassende manier” boeken willen aanbieden. En inderdaad, niet weten wat je gaat ontvangen is erg leuk, als recensent voor deze site weet ik dat maar al te goed. Elke keer als de PostNL bus komt voorbereiden voel ik me weer een beetje als een kind dat niet kan wachten om te zien wat er ‘s ochtends in mijn schoentje zit. Je weet in ieder geval wel zeker dat het boek dat je ontvangt literaire fictie is. De boeken kunnen van eigen bodem zijn, of vertaald.

.

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.