Nieuw formaat: De dwarsligger

Afgelopen weekend vond de Manuscripta plaats, een van de grootste boekenbeurzen van Nederland.

Tijdens deze beurs werd de “dwarsligger” overhandigd aan minister Plasterk. De dwarsligger is, volgens de makers, hét alternatief voor grote en zware boeken. Ideaal voor onderweg, maar ook perfect voor mensen die hun boekenkasten al vol hebben zitten. De dwarsligger is een miniboek dat je gekanteld leest.

In plaats van een linker- en rechterpagina krijg je steeds één pagina te zien. Doordat het boek op uitermate dun papier wordt gedrukt (vergelijkbaar met dat van reisbijbels) weegt het boek met zijn 12 bij 8 centimer gemiddels slechts 145 gram, een stuk minder dan een “normaal” boek. Hiermee past de “dwarsligger” volgens de makers zes tot acht keer in een conventioneel boek.

Een boek van Nicci French in twee formaten: traditioneel en de dwarsliggerHelaas hebben we bij LekkerLezen nog geen “dwarsligger” in de hand kunnen houden, maar vermoedelijk is dit boekje dé oplossing voor de vakantie: geen extra tas, loodzwaar gevuld met boeken, maar gewoon kleinere boekjes met hetzelfde verhaal.

De afbeelding hiernaast is in ieder geval veelbelovend. Niet alleen is het boekwerk in dwarsliggerformaat (inderdaad) een stuk handzamer, maar het laat ook zien dat het niet alleen maar kleinere auteurs zijn die nu al op dit formaat leverbaar zijn.

Meer informatie op www.dwarsligger.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.