Meestgelezen in 2014

We beginnen het nieuwe jaar met een korte terugblik. In 2014 hebben we weer heel veel boeken mogen lezen en recenseren. Dat is iets waar wij als team enorm blij van worden. We houden immers enorm van boeken. Deze ochtend, nog uitbuikend van de oliebollen en zoutjes, werd ik een beetje nieuwsgierig: welke recensies uit 2014 zijn nu het meest gelezen.

En voor je het weet heb je een lijstje met populaire artikelen (wel zijn hier de wedstrijden uitgefilterd, want die zijn om voor de hand liggende redenen bovengemiddeld bezocht).

De tien meestgelezen artikelen uit 2014

Meest gelezen in 2014. Opvallend is dat het adagium “Sex Sells” niet opgaat. Ondanks dat we meerdere erotisch getinte boeken hebben behandeld, komt er slechts één erotisch geörienteerd boek in dit lijstje voor, en wel op plaats 6. Al zou dit ook kunnen doordat de meeste 50-tinten-variaties pas later in het jaar online kwamen. Niet onverwacht is dat er twee boeken in de lijst voorkomen die dit jaar in filmversie uitkwamen. Een verfilming leidt altijd tot nieuwe interesse in het boek. Wel verrassend is de hoge positie van Rolf Österberg, een relatief onbekende naam, die een zeer eervolle 4e plaats in de lijst heeft weten te veroveren.

#1: Ik ben Pelgrim – Terry Hayes
#2: 1 Ding – Garry Keller, Jay Papasan
#3: De Labyrint renner (The Maze Runner) – James Dashner
#4: De Al-Qaedaconnectie (Deel 1) – Rolf Österberg
#5: 12 jaar een slaaf – Solomon Northup
#6: Erotische Intelligentie – Esther Perel
#7: Ringo – Juan Marsé
#8: Het brilletje van Tsjechov – Michel Krielaars
#9: De Zangbreker – Carolina Trujillo
#10: Je bent wat je doet – Roos Vonk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.