“Malva” wint Fintro Literatuurprijs

Weer een teken dat LekkerLezen.net invloed heeft.Malva van Hagar Peeters won al een 10/10 score op onze site. Onze Zuiderburen hebben dit opgemerkt en besloten het debuut van Peeters te bekronen met de eerste Fintro Literatuurprijs. De Fintro Literatuurprijs is de opvolger van de Gouden Boekenuil en is de belangrijkste literatuurprijs van Vlaanderen.

Na uitreiking van de prijs vertelde Peeters, haast stamelend, dat ze tijdens het schrijven soms twijfelde of ze wel een echte schrijver was. Maar, zo vervolgt ze, nu voelt ze zich meer schrijver dan ooit.

“Malva” is een interessant boek, waarin de overleden Malva haar verhaal direct aan de schrijfster vertelt. Malva was de dochter van Pablo Neruda, een beroemd dichter uit Chili, die altijd op de barricades stond voor de zwakkere medemens. Belangrijkste vraag van het jong-overleden kind: Waarom werd ik als kind verworpen door een man die als literaire reus opkwam voor de medemens?

Peeters gaat naar huis met een beeldje van Nick Ervinck en een geldbedrag van € 25.000

Opvallend was dat er dit jaar geen Belgische schrijvers voor de belangrijkste Belgische literatuurprijs genomineerd waren.


Lees “Malva” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.