Lezen voor strafvermindering

Braziliaanse gevangenen kunnen binnenkort vervroegd vrijkomen door het lezen van boeken. Dat heeft de regering gisteren bekendgemaakt. Voor ieder boek dat de gedetineerden lezen, krijgen ze vier dagen strafvermindering, met een maximum van 48 dagen (twaalf boeken) per jaar celstraf. .

De criminelen krijgen vier weken de tijd voor ieder boek dat ze willen lezen, waarna ze er een opstel over moeten schrijven. Dat moet foutloos zijn gespeld, er moeten alinea’s in worden gebruikt en het moet volgens een regeringswoordvoerder ‘een leesbaar geheel zijn’. Een speciaal opgericht panel moet beoordelen welke gevangenen voor de regeling in aanmerking komen.

Volgens een advocaat die een project voor donaties van boeken aan de overvolle gevangenissen leidt, zullen de gedetineerden ‘verlicht en met een bredere kijk op de wereld’ terugkomen in de maatschappij.

Onlangs werd met hetzelfde doel in een Amerikaanse gevangenis het schaakspel geïntroduceerd. Dat gaat evenwel niet met strafvermindering gepaard. .

Bron: De Volkskrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.