In oktober op Verhalenreis in het Kinderboekenmuseum

Aansluitend bij het thema van de Kinderboekenweek staat het Kinderboekenmuseum de hele maand oktober in het teken van reizen. Het museum nodigt iedereen uit voor een reis langs de mooiste verhalen van over de hele wereld.

Schrijvers op bezoek

Op zaterdag 12 oktober komt Koos Meinderts naar het museum voor een vrolijke vertelvoorstelling rondom zijn nieuwste boek “De man met de zeegroene ogen” en “De liedjesatlas”, een verrassende bundel vol traditionele volksliedjes van Afrika tot Azië. Een dag later, op 13 oktober sluit rasverteller Jacques Vriens de Kinderboekenweek in het museum af met een theatraal verteloptreden, waarin hij de leukste sprookjes vertelt én speelt. Avontuur verzekerd!

Andere activiteiten

Naast de optredens van Meinderts en Vriens biedt het museum in oktober ook andere activiteiten. De hele maand maak je in het Verhalenlab een gi-ga-gantische ansicht over je droomreis.

In de herfstvakantie, van 12 t/m 27 oktober, trakteert de Verhalendame van het museum op een verhalenreis naar verre oorden. Ook de tentoonstellingen van het museum zijn ware reizen. Stap in het land van Kikker of spring bij Spuit Elf in de brandweerauto. Bezoek het literaire luilekkerland Papiria voor een onderonsje met Beentjes uit de Griezelbus en ontdek wat hoort bij de Schippers van De Kameleon. Vergeet ook niet een paspoort te halen in de Kinderboekenambassade. Hier vind je ook een ode aan alle boeken die dit jaar werden bekroond met een Griffel of Penseel.

Deze activiteiten zijn gratis voor de bezoekers van het Kinderboekenmuseum. Toegangskaarten kosten € 6,50 (voor kinderen van 2-6 jaar), € 7,50 (kinderen van 7-18 jaar) of € 9 (volwassenen). Je vindt het Kinderboekenmuseum op de Prins Willem-Alexanderhof 5m vlak naast het Centraal Station van Den Haag. In de herfstvakantie is het Kinderboekenmuseum ook op maandag 14 en maandag 21 oktober geopend.

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.