Harry Potter en Het Vervloekte Kind – J.K. Rowling

In 2010 gaf J.K. Rowlings ons al een hint op wat er misschien komen zou. Rowlings zou in een uitzending van Oprah gezegd hebben niet uit te sluiten dat er een nieuw boek over Harry Potter zou komen. En nu is het dan zo ver.

In de nacht van zaterdag op zondag ging in verschillende boekhandels in Nederland het nieuwste Potter-boek in de verkoop. Harry Potter en Het Vervloekte Kind gaat over Harry die inmiddels 37 jaar oud is en drie kinderen heeft. J.K. Rowling zei na het publiceren van Harry Potter en De Relieken van de Dood in 2007, dat dat het laatste Harry Potter boek zou zijn. Toen Rowling liet weten dat er toch nog een verhaal zou komen was de verbazing dan ook groot.

Toch is Harry Potter en Het Vervloekte Kind niet helemaal zoals de voorgaande boeken. J.K. Rowling schreef het verhaal als theatervoorstelling en daarom is het boek een gebonden versie van het script dat zij samen met toneelschrijver Jack Thorne schreef. Het toneelstuk ging 30 juli in première en is tot mei volgend jaar uitverkocht. Vaste Harry Potter-vertaler Wiebe Buddingh vertaalt ook Harry Potter en Het Vervloekte Kind. Lezers die daar op wachten moeten echter nog even geduld hebben: Buddingh’s vertaling verschijnt 19 november.


Lees “Harry Potter en het vervloekte kind” zelf!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.