Gerecyclede literatuur in Letterkundig Museum

Tijdens het Museumweekend, op 14 en 15 april, staat het Letterkundig Museum geheel in het teken van recyclen. Tijdens een gratis rondleiding leert u hoe schrijvers materiaal hergebruiken en ontdekt u en passant de mooiste schatten die het Letterkundig Museum rijk is.

Recycle, recycle… Het lijkt een modewoord van de laatste jaren. Conservatoren van het Letterkundig Museum laten echter zien dat hergebruik van alle tijden is. Zeker in de literatuur. Zo gebruikte S. Vestdijk het afgewezen manuscript van Kind tusschen vier vrouwen voor de Anton Wachter-cyclus, diende het manuscript van Johan Huizinga’s meesterwerk Herfsttij der Nederlanden als kladpapier en recyclede Gerard Reve passages uit het artikel ’Brief aan mijn bank’ voor zijn brievenroman Nader tot u. Sluit u aan bij een van de speciale rondleidingen en kijk de kunst van het hergebruik af van enkele van onze belangrijkste schrijvers.

Tijdens het Museumweekend is bezoek aan het Letterkundig Museum slechts € 1; de deelname aan de speciale rondleidingen is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.