Financiële strop voor Gouden Strop

De Gouden Strop moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, nu Bookspot de sponsordeal heeft opgezegd.

Een forse financiële strop voor De Gouden Strop. Deze prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek moet het zonder haar hoofdsponsor stellen.

Bookspot, voorheen ECI, is opgestapt als hoofdsponsor van de prijs. Vorig jaar was Bookspot voor het eerst de hoofdsponsor. Daarbij verdubbelde het ook gelijk de hoofdprijs naar € 20.000

Misschien hadden ze dat beter niet kunnen doen, want Bookspot moet naar eigen zeggen op de kleintjes letten. Aan de andere kant heeft het bedrijf nog wel € 100.000 over voor een nieuwe prijs: de BookSpot Literatuurprijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan een fictie én een non-fictie boek. Beide winnaars krijgen € 50.000

Ik kan me in niet aan de indruk onttrekken dat BookSpot bewust heeft gehandeld. Eerst naamsbekendheid krijgen via de Gouden Strop, om die vervolgens de nek om te draaien en de aandacht naar de eigen literaire prijs te brengen.

Over JP

Heel eerlijk? Ik hou helemaal niet van lezen. Ik snap er niets van dat mensen in hun vrije tijd wegkruipen in een hoekje met een boek op schoot. Ik heb mijn vrije tijd hard nodig om naast mijn werk als manager in een zorginstelling een sociaal leven in stand te houden. Maar ik hou er wél van om de wereld een stuk beter te begrijpen. En non-fictie boeken zijn daarvoor, zelfs in tijden van internet, een machtig instrument. Het schrijven van recensies helpt mij mijn aandacht te focussen en om de boeken die ik lees volledig te begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.