Boekhandelaren verdeeld over lancering nieuwe Dan Brown

Nederlandse boekhandelaren blijken verdeeld over het succes van de nieuwe Dan Brown, “De Oorsprong”, te zijn. Dat blijkt uit diverse facebookposts in groepen voor vakbroeders.

dan-brown-de-oorsprong

Presentatie, inclusief “Dan Brownies” van “De Oorsprong” in boekhandel De Ganzenveer, Helmond (Foto: De Ganzenveer)

Positieve geluiden Dan Brown

Eerst het positieve. Boekhandelaren zijn blij met de door uitgeverij Luitingh Sijthoff gevoerde marketing. Ook de kwaliteit van het promotiemateriaal scoort bij de handelaren hoge ogen. “Fijn dat iedereen de boekhandel weet te vinden dankzij een goede marketingcampagne”, merkt een handelaar op. Hans van Gennep, van boekhandel De Ganzenveer in Helmond, heeft zijn ziel en zaligheid in de presentatie gestopt, zoalsop de foto te zien. Voor de Dan-Brownies vinden wij een grappige vondst.

Leverbaarheid beperkt

Alleen moeten die mensen die in grote getale naar de boekhandel trekken wél in staat zijn het boek ook aan te schaffen. Daar blijkt het een beetje te wringen. Boekhandelaren melden en masse dat ze (veel) minder boeken ontvangen dan besteld. Dat is vooral zuur aangezien het in veel gevallen ging om door de klant bestelde artikelen.

Een boekhandelaar: “Je neemt een gok. En laat de boeken van Dan Brown op de normale leverdatum komen. Maar helaas CB (Centraal Boekhuis) laat het afweten. En belt met de mededeling ze komen woensdag. Ben ik nu de enige. Sta je met extra personeel te wachten.”

Deze boekhandelaar krijgt bijval van vele anderen, die ook geen goed woord voor het CB over hebben: “(Ik) hoorde van de chauffeur dat het bij elke winkel raak was”

Ook over andere boeken, vooral bestellingen voor de kinderboekenweek, blijken niet altijd even goed leverbaar te zijn.

Lees “De Oorsprong” zelf!

Koop bij bol.com

Over Jeroen L

Eén van de oprichters van LekkerLezen.net. In het dagelijks leven actief als bedrijfskundige/docent, 's avonds het liefst met de neus in een goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.