Boekerij gaat de nieuwe J.K. Rowling uitgeven

Uitgeverij Meulenhoff Boekerij heeft de rechten verworven van de Nederlandse vertaling van het nieuwe boek van J.K. Rowling, auteur van de wereldberoemde Harry Potter-reeks. Dat heeft de uitgeverij gisteren bekend gemaakt.

Twee weken geleden werd bekend dat J.K. Rowling een roman heeft geschreven voor volwassenen.  Dit bericht beheerste niet alleen de London Book Fair, maar het was ook wereldnieuws. De Nederlandse vertaling van The Casual Vacancy zal dit jaar verschijnen bij Boekerij.

De uitgeverij omschrijft “The Casual Vacancy” als een spannende, tot nadenken stemmende en voortdurend verrassende roman. Rowling schrijft op haar site het volgende over het verhaal:
“Als Barry Fairweather onverwacht sterft, zijn de bewoners van Pagford geschokt. Pagford lijkt een idyllisch Engels plattelandsstadje, met een oud marktplein en een abdij, maar achter die fraaie façade gaat een stad in strijd schuil. Rijk tegen arm, tieners tegen hun ouders, vrouwen tegen hun echtgenoten, leraren tegen hun leerlingen… In Pagford is niets wat het in eerste instantie lijkt. De lege stoel die Barry achterlaat in de gemeenteraad wordt al snel de aanleiding voor de grootste strijd die de stad ooit heeft gezien. Wie zal zegevieren in deze verkiezing vol passie, dubbelhartigheid en opmerkelijke onthullingen?”

Wij van LekkerLezen, ook fan van Rowling, zijn erg benieuwd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.