BCB annuleert jaarlijkse Lees & Luisterbeurs

BCB, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak heeft besloten haar Lees & Luisterbeurs te annuleren. Dit jaarlijkse evenement, bedoeld om de aandacht van de consument te richten op de nieuwste producten verkrijgbaar in de christelijke boekhandel, werd in 2012 voor de 37ste keer georganiseerd. Directeur Els de Jong-van Gurp: “De laatste jaren liep het aantal exposanten en bezoekers terug en gingen we voor de Lees & Luisterbeurs op zoek naar de meest geschikte en betaalbare vorm. De aangekondigde editie van 21 september in Hart van Holland in Nijkerk kan helaas niet doorgaan vanwege een tegenvallend aantal deelnemende exposanten. We betreuren het stoppen van een publieksbeurs die al zo lang bestaat.”

BCB blijft zich als brancheorganisatie inzetten voor de promotie van het christelijke product en denkt na over de ontwikkeling van nieuwe initiatieven. Veel van de activiteiten die BCB ontplooit zijn gericht op de promotie van productgroepen én op het benaderen van een specifieke doelgroep. De Jong-van Gurp: “BCB blijft zowel collectieve als doelgroepgerichte campagnes organiseren en ondersteunen. Nu de Lees & Luisterbeurs wegvalt, gaan we verder met al bestaande campagnes en onderzoeken we daarnaast nieuwe vormen en initiatieven. We spreken bijvoorbeeld over een vervolg op de Christelijke Film 10-daagse en denken daarnaast over een promotiecampagne rondom kinderbijbels.”

Historie Lees & Luisterbeurs

In 1976 vond de eerste Lees & Luisterbeurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. De jaren daarna heeft de beurs meerdere verhuizingen meegemaakt: van de Jaarbeurs naar de Veemarkthallen, vervolgens de Reehorst in Ede, zestien edities in de Veluwehal in Barneveld, daarna de IJsselhallen in Zwolle om uiteindelijk weer terug te keren naar de Reehorst. Op het hoogtepunt kende de beurs 8000 bezoekers. De Jong-van Gurp: “De Lees & Luisterbeurs heeft zich door de jaren heen ontwikkeld van een tafeltjesbeurs tot een evenement met grote standbouw in de tijd dat het met de markt en de economie goed ging. De laatste edities van de beurs werd de recessie zichtbaar. De stands werden eenvoudiger, maar daar tegenover stond dat er meer aandacht werd besteed aan de inrichting van een interessant programma, parallel aan de beursvloer. Zo waren er workshops, lezingen, concerten en een apart kinderprogramma.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.