4e Booksteps-wandeltocht – stappen voor boeken

Logo BookstepsOp zaterdag 16 maart a.s. organiseert De Arbeiderspers |A.W. Bruna Uitgevers voor de vierde keer samen met Booksteps een mooie wandeltocht in het buitengebied van Wijk bij Duurstede.

De wandeltocht heeft twee doelen: genieten van de prachtige omgeving én meehelpen aan het verkrijgen van lees- en schoolboeken, zodat door beter onderwijs nog meer jongeren in Noord-Oeganda kans hebben op een betere toekomst! Booksteps wil lezen en studeren toegankelijker maken voor kinderen in een gebied dat in wederopbouw is na een wrede burgeroorlog die jaren heeft geduurd. Booksteps doet dit door het opstarten van bibliotheken die de bestaande scholen ondersteunen en verbeteren. De bibliotheek vormt een centrale spil in de regio waar omliggende scholen schoolboeken lenen en waar kinderen kunnen lezen en studeren. Elke bibliotheek faciliteert ten minste zes scholen. Inmiddels zijn er drie bibliotheken actief.

Met de opbrengst van de vorige wandeltocht kon de 3e bibliotheek verder worden ingericht. De belangstelling voor deze bibliotheek is zo overweldigend dat de 4.000 boeken voor 4 scholen ( 7.000 studenten) niet genoeg is. Met deze 4e Booksteps-wandeltocht hopen we een flinke uitbreiding bij elkaar te wandelen!

Aanmelden kan via www.booksteps.nl. Het inschrijfgeld bedraagt slechts € 5,- (dit bedrag gaat in zijn geheel naar Booksteps).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.