4 Polare winkels definitief dicht?

Het lijkt  dat de failliete boekenwinkels van Polare in Breda, Arnhem, Apeldoorn en Hilversum definitief dicht gaan. Dat schrijft Hart van Nederland op haar website. Er is een gebrek aan geïnteresseerde overnamepartijen en daarom liggen de boeken in deze winkels nu in de uitverkoop. Volgens Kees van de Meent (curator) zullen de bedrijven woensdag hun deuren sluiten.

Hoewel een koper zich nog steeds kan melden, houdt de curator houdt er rekening mee dat dit niet meer zal gebeuren. De onderhandelingen over een doorstart van de vestiging van Polare in Zwolle bevinden zich inmiddels in een vergevorderd stadium.

Tot nu toe is voor 15 van de 21 Nederlandse boekwinkels van het failliete Polare een nieuwe eigenaar gevonden. Polare in Haarlem werd eerder al gesloten. De voorraden van die vestiging zijn verkocht aan Jan Bernard de Slegte, de man die ook de Vlaamse boekwinkels van Polare heeft teruggekocht. Polare ging eind februari failliet. De winkelketen ontstond in 2012 door de samenvoeging van Selexyz en De Slegte en was tot aan het faillissement eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij Procures.

Bron: Hart van Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.