16 okt: Nationale Archieven Dag in Letterkundig Museum

Altijd al willen weten hoe een biograaf te werk gaat? Bezoek dan 16 oktober naar het Letterkundig Museum. Het museum biedt tijdens de Nationale Archievendag samen met de omringende instellingen een vol en gevarieerd programma. Zo zullen Reve-expert Nop Maas en Mondriaan-biograaf Léon Hanssen over hun zoektocht door de archieven vertellen.

Tijdens de Nationale Archievendag zijn het Letterkundig Museum en de activiteiten gratis toegankelijk.

Wil je meer weten over hoe biografen bronnen boven water halen? Bezoek dan de studiezaal van het museum. Hier vertellen Jan van der Vegt en Gé Vaartjes op persoonlijke wijze over de hun zoektocht door de archieven van het museum. Ze doen dit aan de hand van bijzondere documenten die normaliter niet voor het publiek toegankelijk zijn.

Als er iemand is die bronnen boven water kan halen, is het de schrijver en biograaf Wim Hazeu. Hij schreef de biografieën van onder meer Gerrit Achterberg, J. Slauerhoff en S. Vestdijk en werkt momenteel aan het levensverhaal van Marten Toonder. Hij geeft tijdens de Nationale Archievendag twee keer een exclusieve rondleiding door Het Pantheon. 100 schrijvers – 1000 jaar literatuur, de vaste tentoonstelling die een ode brengt aan schrijvers die de literatuur van de Lage Landen hebben bepaald.

Programma in het Letterkundig Museum
11 uur Rondleiding door Het Pantheon door Wim Hazeu
12 uur Lezing door Jan van der Vegt, biograaf van o.a. Hans Andreus en A. Roland Holst
14 uur Rondleiding door Het Pantheon door Wim Hazeu
16 uur Lezing door Gé Vaartjes, biograaf van o.a. Godfried Bomans en Top Naeff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.