“12 Years a slave” beste boekverfilming van het jaar

12 jaar een slaaf“, het boek van Solomon Northup over een vrij man die onterecht voor slaaf wordt aangezien, is niet alleen in boekvorm zeer gewaardeerd. Ook de verfilming van dit boek gooit hoge ogen.In ieder geval hoog genoeg om “De Parel”  te winnen, een nieuwe filmprijs die door het CPNB wordt uitgereikt voor de beste verfilming. Nadat regisseur Steve McQueen eerder al een Golden Globe en Oscar voor “Beste Film” op de schouw mocht zetten, zal hij vooral met deze prijs zeer in zijn nopjes zijn. Daarnaast won de film Oscars voor Beste Vrouwelijke Bijrol en Beste Aangepaste Scenario.

12 Years a Slave is gebaseerd op het verhaal van Solomon Northup, die leefde in de 19e eeuw, voorafgaand aan de Amerikaanse burgeroorlog, als vrije zwarte man met zijn gezin in New York. Hij werd echter ontvoerd en verkocht als slaaf in het zuiden.

Genomineerden

Andere kanshebbers voor de prijs waren “De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween”, “Het Diner”, “Philomena”, “The Hunger Games: Catching Fireen “The Wolf of Wall Street”.


Lees (of kijk) “12 jaar een slaaf” zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.