100.000ste bezoeker voor Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum

Ze zijn blij, bij het het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum. Op diensdag 20 november mocht het museum namelijk zijn 100.000ste bezoeker van dit jaar verwelkomen. Wie van de leerlingen van de Shri Vishnu-school uit de Haagse Schilderswijk precies de gelukkige was, is onduidelijk, maar dat mocht de pret niet drukken. De hele klas werd in het zonnetje gezet. Elk van de boekenwurmen in spé kreeg een leuk presentje. Bovendien krijgt de klas een schrijversbezoek cadeau.

Blije directeur

“Wat een mooie dag is het vandaag,” aldus museumdirecteur Aad Meinderts. “Omdat wij er zijn?” vroeg een van de vierdeklassers. “Precies!” Meinderts benadrukt dat het museum van mening is dat elk kind recht heeft op mooie verhalen. “Dankzij de vele schoolklassen die we ontvangen, brengen we heel veel kinderen in aanraking met verhalen en de kracht van verbeelding. Daar zijn we trots op en zien we als een belangrijke taak. We staan voor leesbevordering en het op speelse wijze stimuleren van de eigen talenten en creativiteit”, aldus Meinderts.

Eerder dan vorig jaar

Ook in 2017 wist het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum de magische grens van 100.000 bezoekers te halen; dat was echter op het randje, pas op 30 december. De stijgende bezoekersaantallen zijn in het bijzonder te danken aan het Kinderboekenmuseum, dat onlangs nog genomineerd was voor de prestigieuze Children in Museums Award en dat van kinderen via Museumkids een rapportcijfer van 8,8 krijgt. Naast een museale functie heeft het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum ook een archieffunctie: het is de literaire schatkamer van Nederland. Afgelopen jaar verwierf het museum enkele prachtige collecties, waaronder het archief van de Toonder Studio’s, en verschenen er enkele belangrijke schrijversbiografieën op basis van de museumcollectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.