Sarah Schrijft: Na camp NaNoWriMo

Zoals jullie weten heb ik in juli deel genomen aan camp NaNoWriMo. Een hele maand lang heb ik elke vrije minuut aan mijn boek geschreven. Een heel uitputtende maar leuke maand zoals jullie in de columns  hebben kunnen lezen. Ik heb gedurende die maand zoveel geschreven, dat ik daarna echt een pauze nodig had. Mijn inspiratie was totaal op en ik had dringend behoefte aan slaap.

Pinterest

Maar dat wil niet zeggen dat ik helemaal niet bezig was met mijn boeken. Ik besloot wat marketing te doen voor mijn boek Vlinder uit cocon. Ik las weer veel artikels over marketing en ik ontdekte het social media kanaal Pinterest. Ik maakte een account aan en begon borden te maken. Ik heb een bord voor mijn blogs, mijn boek en een aantal onderwerpen die te maken hebben met het boek. Urenlang was ik hiermee bezig. Ook vond ik op Pinterest een aantal interessante artikels over schrijven, editen en promotie. Ik las ze allemaal en noteerde de tips die ik kon gebruiken. Daarna moest ik deze tips nog toepassen.

Twitter

Ik leerde ook om de Tweets op Twitter te automatiseren. Zo kreeg ik terug meer tijd om te schrijven. Want een uurtje Twitter per dag heb je al snel. Ik werk nu eens per maand aan de tweets voor Twitter en bepaal wanneer deze online komen. Wel neem ik dagelijks even de tijd om te reageren op Tweets die verschijnen. Soms word ik afgeleid door Twitter. Eigenlijk wil ik aan mijn roman werken maar ik blijf maar tweets lezen en altijd updaten om te kijken of er nieuws is. Eigenlijk verspilde tijd, want in die tijd kon ik makkelijk een extra pagina voor mijn boek schrijven. Op Twitter kom ik ook in contact met lezers. Zo kreeg ik eens de vraag welke boeken iemand echt gelezen moet hebben. Natuurlijk raadde ik als eerste mijn eigen boek aan.

Nu schrijf ik alle ideeën op voor Tweets op Twitter en pins op Pinterest. En eens in de maand programmeer ik alle tweets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *