Sara Schrijft: Schrijffrustraties

Na de schrijfpauze die ik genomen heb na Camp Nanowrimo, begon ik terug vol goede moed te schrijven. Het deed goed om terug te zijn bij het schrijven, ik had het gemist. Toch ging het schrijven moeizaam. Ik had last van schrijffrustraties. Met veel moeite kreeg ik op een dag een paragraaf of drie geschreven terwijl ik voordien hele bladzijden schreef. Het was zo frustrerend om te willen schrijven, maar het wou gewoon niet op papier (of beter op het scherm) verschijnen.

Gezondheidsproblemen

Daarnaast kreeg ik ook veel last van nekpijn. Daardoor moest ik regelmatig stoppen met schrijven, hoewel ik gewoon door wou gaan. Maar de pijn haalde mij vanachter mijn computer weg. Door de pijn kon ik mij moeilijk concentreren en was de inspiratie vaak zoek. Nu heb ik nog steeds heel veel pijn. Desondanks probeer ik iedere dag een beetje te schrijven. Het helpt mij om niet te veel na te denken over mijn gezondheidsproblemen. Toch een voordeel.

Ook vermoeidheid hindert mij bij het schrijven. Als ik echt moe ben, kan ik maar moeilijk schrijven. Ik heb dan geen inspiratie en mijn ogen doen pijn van naar het computerscherm te staren. Bovendien kan ik mij dan moeilijk concentreren op het verhaal en ben ik snel afgeleid. Op zo’n dagen houd ik mij dan bezig met de promotie van mijn eerste boek. Zo doe ik toch iets zinvols met mijn tijd.

Druk

De laatste tijd is het ook heel druk op het werk waardoor ik minder tijd heb om te schrijven. Ik vind dit heel frustrerend, zeker op dagen dat ik echt zin heb om te schrijven. Soms lukt het mij om ondanks de drukte toch een paar paragrafen te schrijven. Ik voel me op zo’n dagen dan ook echt uitgeput aan het einde van de dag. Ik heb zo hard gewerkt en geschreven dat mijn hoofd dan vol watten lijkt. Maar na een goede nachtrust kan ik er dan weer tegenaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.